12 alkalommal lopott

2023.06.26. 07:47

Autók feltöréséből próbált megélni a börtön után

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: SZ Photos

Autók feltöréséből próbált megélni az a 39 éves becsehelyi férfi, aki korábbi szabadságvesztésből szabadulva munkahellyel, megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy Nagykanizsán és környékén gépkocsikból próbál meg pénzt, vagy egyéb pénzzé tehető értéket szerezni, hogy ezzel biztosítsa megélhetését. E szerint cselekedett, és 2022 októberétől két és fél hónap alatt 12 alkalommal lopott személygépkocsikból. Néhány az esetekből: 2022. október 1-jén a becsehelyi közösségi ház udvarán egy személygépkocsi oldalablakán a szélterelőt leemelte és résnyire lehúzott ablakon benyúlva nyitotta ki az ajtót, majd a kocsiban hagyott, okiratokat és készpénzt rejtő táskával távozott. Ezt követően október 13-án egy tótszentmártoni családi ház udvarában leállított nyitott gépkocsiból próbált meg értékeket szerezni, azonban ez alkalommal nem járt sikerrel. Még ugyenezen a napon, szintén Tótszerdahelyen a presszó előtt nyitva hagyott két gépkocsiból lopott. Az egyikből pénztárcát vitt el iratokkal és bankkártyával együtt, a másikból pedig táskát emelt ki, bár ennek a tulajdonosa tetten érte a tolvajt, ő azonban a zsákmányával sikeresen elmenekült. Később, 2022 novemberében és decemberében Nagykanizsán nyolc alkalommal lopott el személygépkocsikból értékeket, pénztárcákat, táskákat iratokkal együtt úgy, hogy hat alkalommal betörte a lezárt gépkocsik szélvédőjét, kétszer pedig a nyitva hagyott autóból lopott. A becsehelyi férfi összesen 700 ezer forintot meghaladó értéket tulajdonított el és közel 300 ezer forint kárt okozott a rongálásokkal.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, közölte a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában