Visszaélt a bizalommal, visszaélt a lehetőséggel

2023.05.24. 08:22

Rendszeresen segített a mozgásában korlátozott zalai férfinek - majd meglopta

Visszaélt a bizalommal, és visszaélt a lehetőséggel az a 20 éves vonyarcvashegyi férfi, aki ellen lopás, valamint jármű önkényes elvétel miatt emeltek nemrég vádat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A fiatalember 2022 októberétől rendszeresen segített egy nyugdíjas, mozgásában korlátozott falubelijének a háza körüli munkákban, emiatt bejáratos volt hozzá. Ezt a lehetőséget, no meg a segítségre szoruló férfi bizalmát kihasználva az udvarról több elektromos kisgépet lopott el. Egyik alkalommal pedig, 2022. november 12-én az idős férfi házban tartott pénzét, valamint az aznap felvett nyugdíját, összesen 285 ezer forintját vitte el. Ezt az összeget és a kisgépek eladásából származó pénzt a megélhetésére fordította.

A fiatalember máskor is kihasználta az alkalmat, 2022 áprilisában történt, hogy egy vonyarcvashegyi ház udvarán parkoló személygépkocsira figyelt fel, amiben bent volt az indítókulcs. A férfi annak ellenére, hogy a jármű használatára engedélyt nem kért és vezetői engedéllyel sem rendelkezett, április 14-én és április 15-én is Keszthelyre autózott, majd visszaparkolt az udvarra.

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a fiatal férfivel szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában