Pénzmosás

2023.05.12. 08:23

Fogadnál csalásból származó pénzt a számládon? Ne tedd!

Csalásból származó pénzt fogadott a bankszámláin az 51 éves pécsi férfi, pénzmosás miatt áll bíróság elé.

Arany Gábor

Fotó: ZH

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint a pécsi férfi 2020 tavaszán két bankszámlát is nyitott ismeretlen személy megbízásából. A számlanyitás célja mindkét esetben az volt, hogy az ismeretlen személy által az interneten eladásra kínált, de valójában nem létező mobilházak vételárát ide fizessék a megtévesztett vevők.

A pécsi férfi  ily módon nyitott bankszámláira 2020 tavaszán négy alkalommal, összesen közel 7 millió forintot utaltak a megtévesztett vásárlók, akik a megrendelt mobilházakat és irodakonténereket sosem kapták meg. A férfi a számlájára érkezett pénzt még aznap felvette, miközben tisztában volt azzal, hogy azok bűncselekményből származnak.

A többszörös visszaeső férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában