Jogerős ítélet

2023.04.24. 13:41

Sikkasztott a közös képviselő Nagykanizsán

Beszedte a vízdíjat, de csak részben fizette be az ivóvíz- és csatornaszolgáltatónak a közös képviselő. A férfit a bíróság jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Arany Gábor

Forrás: pixabay.com

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a férfi dél-zalai vízhasználati társaság közös képviselője volt. Feladatát képezte, hogy a társaság tagjaitól az ingatlanaikon elfogyasztott ivóvíz ellenértékét átvételi elismervény ellenében készpénzben beszedje, majd befizesse a szolgáltatónak. A vízdíjakat rendszeresen összegyűjtötte a társaság tagjaitól, azonban a befizetési kötelezettségének csak részben tett eleget, a beszedett összegek egy részét nem fizette be, azt saját céljaira fordította. Így 2012. április közepétől 2020. szeptember közepéig 2,2 millió forintot meghaladó kárt okozott. A közös képviselőnek 2018 januárjában egy Somogy megyei férfi 100 ezer forintot adott át, hogy az ingatlanát az ivóvízhálózathoz csatlakoztassa, ám ezt a pénzt sem fizetett be a szolgáltatónak. 
A Nagykanizsai Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében.  A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a sértetti közrehatást és az időmúlást. Az ítéletet mind a vádlott és a védője, valamint az ügyész is elfogadta, így az jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában