20 év fegyházbüntetést kaphat

2023.04.25. 09:55

Megölte, majd elásta ivócimboráját az orosztonyi férfi (frissítve)

Megrugdosta, hasba szúrta, majd a kertjében elásta ivócimboráját az a férfi, aki ellen a Zala Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a minap.

Arany Gábor

Illusztáció

Forrás: pixabay.com

A főügyészség tájékoztatása szerint az orosztonyi férfi  2021. december 4-én este lakóházában ittas állapotban bántalmazta, majd késsel megölte hajléktalan ismerősét. Az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt falubelijével, aki 15 éve hajléktalanként élt és rendszeresen az orosztonyi férfi lakóházában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe a későbbi áldozat a nyugdíjából rendszeresen vásárolt szállásadójának élelmiszert és alkoholt. A két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor a házigazda rendszeresen bántalmazta vendégét. A feltárt tények szerint 2021. december 4-én délelőtt a hajléktalan férfi a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt, majd betért a barátjához és italozni kezdtek. Az esti órákra lerészegedett házigazda szexuálisan próbált közeledni vendégéhez, aki azt elhárította, mire a visszautasított férfi dühében az ágyról lelökte, többször megrúgta a földre került társát a felsőtestén. Ezt követően az ágyra emelte, majd a háton fekvő férfire térdelt, és az éjjeliszekrényről magához vett 6-8 centis pengéjű késsel áldozatát kétszer hasba szúrta. Ezt követően az ágyról lelökte az eszméletét vesztett cimboráját, majd mit sem törődve vele, elaludt. Másnap felébredve észlelte, hogy társa meghalt, de ezzel sem törődött, elindult dolgozni. Csak este tért haza, majd késő éjszaka a lakóháza hátsó részén a diófa alatt 20-30 centiméteres gödröt ásott, a holttestet beletemette, földet  és gallyakat szórt rá, áldozata ruházatát pedig elégette.

Idővel a helyi kis boltot üzemeltető és a hajléktalant élelmiszerrel és ruházattal rendszeresen támogató nőnek feltűnt a férfi eltűnése, ezért értesítette a rendőrséget, így találták meg egy hónappal később az elásott holttestet.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken. Abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség 20 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza.

Fotók IDE kattintva találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában