Eltiltották és pénzbüntetést kapott

2023.04.25. 13:09

Ittasan motorcsónakozott Vonyarcvashegynél, baleset lett a vége

Poharazgatás után vezetett motorcsónakot és okozott balesetet az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

Az  1988-ban született szombathelyi férfi 2022. június 27-én délután fél négy körül a Balatonon, Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolna előtti strandszakasznál vezette ittas állapotban a bérelt, elektromos meghajtású motoros csónakot, amivel két utas szállított.  A vezető a motoros csónakkal kis vízre, nádasba sodródott és a hajócsavarra feltekeredett a hínár, ezért az egyik férfi utas kiszállt a vízbe, hogy a hínárt leszedje és a csónakot kézzel tolva segítse helyes irányba. Miközben a növényzet eltávolításával, a csónak irányba állításával foglalkozott, a csónak vezetője a motor irányváltóját ittasságából eredő figyelmetlenségből előre helyett hátramenetbe kapcsolta, emiatt a segítője lábára tolatott és a hajócsavar a bal alsó lábszárán 10 centis vágott sebet okozott, ami nyolc napon belül gyógyulónak számított. A csónakvezető  vérében  1,11-1,19 ezrelék alkoholkoncentrációt mutattak ki, ami enyhe fokú ittasságot jelentett nála.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a férfit a vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas járművezetés miatt a bíróság büntetővégzéssel jogerősen 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a vízi járművezetéstől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában