Kutyakölykök

2023.04.11. 11:15

Előbb agyonütötte, majd elásta őket

Agyonüttette a kutyája kölykeit, mert nem tudott gondoskodni róluk, a történtek miatt vádat emeltek a gazda, és az állatokat elpusztító szomszéd ellen is.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a történtek miatt vádlottá lett 70 éves reszneki asszony 2022 áprilisában kórházi kezelésen volt, amikor a szomszéd élettársa értesítette, hogy anyakutyája öt kölyköt ellett. Az idős nő, mivel úgy ítélte meg, hogy a kutyákról nem tud majd gondoskodni,  hazatérve a kórházból megkérte a szomszédban lakó 30 éves férfit, hogy az öt kölyökből négyet pusztítson el, majd ássa el őket. A férfi a nő kérésének még aznap eleget tett, és a kiskutyákat a saját udvarában agyonütötte, majd a tetemeket elásta, és vált ezzel az ügyben másodrendű vádlottá.

A Lenti Járási Ügyészség az idős nő és a szomszédja ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabására téve indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában