Kis híján katasztrófa

2023.03.30. 08:13

Sínekre hajtott a buszsofőr

Figyelmetlen buszsofőr ellen emeltek vádat, mert a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott.

Arany Gábor

Forrás: Pexels

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint 2022 szeptember 21-én reggel hét órakor a Zalaegerszeg botfai városrésze felé menetrend szerint közlekedő 4-es számú helyijáratú buszt vezető, 1966-ban született helybeli férfi figyelmetlensége miatt nem észlelte a vasúti átjáróhoz közeledve, hogy a jelzőlámpa tilosat mutat, ezért nem állt meg a 74-es számú főutat és a Posta utat összekötő szakaszon a közút-vasút kereszteződése előtt. A Bak felől Zalaegerszegre közlekedő vonat vezetője a veszélyhelyzetet észlelve sikeres gyorsfékezést hajtott végre, így sikerült elkerülni az ütközést.

A figyelmetlen buszsofőr megszegte a KRESZ szabályait és ezzel veszélyeztette a gyorsfékezést végrehajtó személyvonaton tartózkodó utasok testi épségét, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a férfivel szemben és intézkedésként próbára bocsátására tett indítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában