Frissen Zalából

2023.01.10. 16:34

Nagybátyja miatt sebesült meg a kislány, akit tűzijáték talált el szilveszterkor

A zalaegerszegi rendőrök egy 39 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

Police.hu, Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A nyomozás adatai szerint 2022. december 31-én 21 óra körül Alsónemesapátiban, egy családi ház kapubejárójában egy szabálytalanul használt tűzijáték eltalált egy 6 éves kislányt. A baleset következtében a gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozók foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 39 éves zalaegerszegi férfit - írja a rendőrség.

Információink szerint az eset összefügésbe hozható azzal a rendőrségi felhívással, amiben a szilveszter estéjén a megyeszékhelyi Petőfi utában történt, tűzijáték okozta balesettel kapcsolatban tettek közzé. Az arról kiadott felhívás szerint szüleivel sétáló hatéves kislány sérült meg, amikor felrobbant mellette egy tűzijáték.  A gyermek kórházba került pár napra, és nyomozás indult a történtek miatt.

Nos, a kedden délután a rendőrség által közzétett hír alapján okkal valószínűsíthető, hogy a baleset nem a városban történt. Jelenleg foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a gyerek 39 éves rokona, egy zalaegerszegi férfi ellen, aki információink szerint a kislány nagybátyja, és elismerte felelősségét a balesetért. Mindezek alapján feltételezhetően azt is vizsgálni fogják az eljárásban, hogy miért volt ekkora eltérés a szülők által a balesetről először közölt adatok és a valóság között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában