Zsebtolvajok

2022.12.09. 18:30

Legyünk óvatosak az adventi vásárokban is!

A zalai rendőrök az év végi ünnepi időszakban is rendszeresen járőröznek a piacokon, vásárokon a zseblopás és más jogsértések megelőzése érdekében.

ZH

Forrás: police.hu

Egyebek mellett erről esett szó a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai  által tartott tájékoztatón. Mint elmondták, az adventi időszak alatt folyamatosan jelen vannak a karácsonyi vásárokban, a bevásárló- és üzletközpontokban, az alkalmi kirakodóvásárok helyszínén, piacokon, ahol bűnmegelőzési és közlekedési jó tanácsokkal is segítik az embereket. A rendőrök, valamint a velük együttműködő polgárőrök és közterület-felügyelők elsődleges célja a zseblopások és más jogsértések megelőzése. Az áldozattá válás elkerülhető a legalapvetőbb óvintézkedések betartásával, emelték ki.

Forrás: police.hu

Ehhez néhány hasznos prevenciós tanáccsal is szolgáltak. A zseblopások megelőzése érdekében javasolják, hogy pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tároljuk, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni, például kabát belső zsebében! A kézitáska mindig legyen zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsuk magunkhoz,  érintetlenségét többször ellenőrizzük. Soha ne tegyünk pénztárcát, kézitáskát a bevásárlókocsiba, vagy a kosár tetejére! Csak annyi pénzt legyen nálunk, amennyi feltétlenül szükséges! Tömegben fokozott figyelemre van szükség. Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegyük le a pénztárcát vagy kézitáskát a pultra! Az áru próbálásakor se hagyjuk csomagjainkat, holminkat, kabátot, táskát őrizetlenül! Mindig csak annyi csomagot vigyünk magunkkal, amennyire képesek vagyunk figyelni. Ne hagyjunk értéket látható helyen a személygépkocsiban! A bankkártya PIN-kódját ne írjuk rá a kártyára, ha papírra írtuk, ne legyen a kártya közelében! Ha a kódot nem tudjuk megjegyezni, olyan helyre írjuk fel, ami a kártyával együtt nem tűnhet el!  Amennyiben ellopták a bankkártyának,  azonnal tiltassuk le! Ha valaki zsebtolvaj ér tetten, hangosan kérjenek segítséget, és azonnal értesítsék   a rendőrséget. Végezetül: online vásárláskor ismert, biztonságosnak ítélt webshopból rendeljünk! Használt tárgyak apróhirdetési oldalairól lehetőleg személyesen vásároljunk, és megbízhatónak ítélt értékesítőket válasszunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában