Tettlegességig fajultak a dolgok

2022.12.29. 10:28

Italozásból garázdaság – két ügyben is vádat emeltek

Az ital és az indulat számos konfliktushoz vezetett már, és nem egyszer bíróság értékelte az erőszakba torkollott történteket.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba kettő ilyen, nemrég vádemelésig jutott ügyről adott ki tájékoztatást.

Az első történet eseményei 2022. április 23-án délután egy zalaegerszegi presszóban zajlottak, ahová betért egy 50 éves zalabaksai férfi és 23 éves kerecsenyi társa. Estefelé járt már, amikor többórás poharazgatás után az idősebb férfi szóváltásba keveredett egy vendéggel és a presszóban dolgozó nővel. Emiatt a pultos férfi hozzájuk lépett, de ekkor beavatkozott barátja oldalán a kerecsenyi fiatalember, két kézzel meglökte a pultost, majd meg is ütötte. Az események szemtanúi próbálták a két agresszív férfit lecsitítani, de a zalabaksai férfi tovább hangoskodott, erőszakosan lépett fel. A két ittas vendég aztán a távozás mellett döntött, amikor meghallották, hogy értesítette a rendőrséget a pultos, de amikor felszólította őket, hogy várják meg a járőröket, dühbe gurultak, visszafordultak. A fiatalabb rátámadt a pultosra, a fáknak lökte, megütötte, és bántalmazásba társa is bekapcsolódott volna, de az egyik vendég ebben megakadályozta.

A másik konfliktus 2022. szeptember 24-én a galamboki iskolai bálon fajult tettlegességig. Itt töltötte idejét leánytestvére és apja társaságban az ügyben vádlott lett 25 éves garabonci férfi, aki este hét körül távozott. Nyolc óra tájt a testvére és az akkor már erősen ittas apja visszaindult a bálterembe, de a lépcsőn felfelé haladva az apa megbotlott és elesett, közben egy ott álló nagyradai férfiba kapaszkodott, aki ezt nehezményezte. Olyan kijelentéseket tett, hogy ne támaszkodjon rá, ő nem kocsmapult, se nem OTP.  A malőr után nem sokkal a lány telefonon visszahívta testvérét, azt állítva neki, hogy az apját megfenyegette a nagyradai férfi. A fiatalember fél kilenc körül ért az iskolához, és a még mindig a lépcsőn beszélgető nagyradai férfihez sietett. Rászólt, hogy menjen vele félre, mert beszélni akar vele. Az udvarra érve többek jelenlétében szóváltás kerekedett közöttük a lépcsői konfliktus miatt, majd a garabonci férfi ököllel ellenfele arcába ütött, ekkor összeakaszkodtak, a földre estek, és a garabonci férfi még több ütést bevitt, mire a körülöttük lévők szétválasztották őket. A megtámadott férfi a bántalmazásban nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A magukról megfeledkezett férfiak ellen az egerszegi, illetve a kanizsai járási ügyészség garázdaság miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában