Vádemelésig jutott büntetőügy

2022.11.14. 10:24

Viperával, falécekkel támadtak rá áldozatukra Vasboldogasszonyban

Falécekkel és viperával támadt haragosára három férfi a vasboldogasszonyi kocsmában, a történtekről hamarosan bíróság fog dönteni.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint egy 55 éves vasboldogasszonyi férfi, valamint 39 és 33 éves falubelije 2022. május 20-án este fél tizenegy körül személyautó utasaiként érkeztek a Petőfi utcai kocsmához. Elsőként a legidősebb férfi rontott be, kezében  30-40 centis faléccel, és előzetes szóváltás nélkül a pultnál álló haragosára támadt, testszerte ütlegelni kezdte. A csapások egy részét a megtámadott kezével kivédte, aztán próbált a hátsó raktár felé elmenekülni. Közben megérkezett a támadó két társa is, a fiatalabb viperával, míg a 39 éves faléccel ütötte a raktárhoz beszorított áldozatot, akinek szerencsére rövid időn belül sikerült a kocsmából kimenekülni. Átfutott az utcán a szemközti ingatlanhoz, ahová csak a 33 éves támadója követte, és a viperával még egyszer megütötte a menekülő férfit, amikor ő az ingatlan kerítésén átugrott. Ezt követően a három férfi visszaült a rájuk várakozó gépkocsiba, és távoztak. A megtámadott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádirat megfogalmazása szerint a három férfi olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a kocsmában, illetve az az előtti közterületen tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.  

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint testi sértés miatt emelt vádat ellenük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában