Vádemelés

2022.11.03. 12:00

Lehúzta ivócimborája bankkártyáját a zajki nő Nagykanizsán

Megőrzésre elkérte ivócimborája bankkártyáját, aztán gyorsan lehúzta 70 ezer forinttal.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást,mely szerint a 22 éves zajki nő 2022. április 12-én délután a nagykanizsai autóbuszállomás presszójában mulatozott két nő és egy férfi társaságában. Három óra tájt a kompánia taxival a Csengery úti benzinkútra utazott, ahol a férfi folytatta az italozást. Itt kérte meg az egyik nőt, hogy a közeli dohányboltból hozzon neki cigarettát, ehhez odaadta a bankkártyáját, ami mellett fecnire volt  felírva a PIN-kód. Ismerőse már indult vissza cigarettával a benzinkútra, amikor a zajki nő odalépett hozzá és arra hivatkozva, hogy ő majd vigyáz a bankkártyára, nehogy a részeg férfi pénzét lehúzza a harmadik nő. A bankkártya gazdát cserélt, a zajki fiatal nő pedig – mialatt társa az illemhelyre ment – gyorsan távozott. A Kalmár utcai áruházhoz sietett, és a PIN-kód ismeretében az üzlet melletti ATM-ből háromnegyed négy előtt nem sokkal öt perc alatt három alkalommal felvett összesen 70 ezer forintot. A pénzből élelmiszert vásárolt, majd taxival Zajkra, Józsefhegy utcai lakására vitette magát. A letenyei rendőrőrs járőrei itt fogták el 17 órakor, a fiatal nő ruhájából előkerült a férfi bankkártyája és a felvett pénzből megmaradt 30 ezer forint, ami visszakerült tulajdonosához.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a zajki nő ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában