Vádemelés

2022.11.07. 09:45

Ittas sofőrök okoztak baleseteket Zalában

Poharazgatás után ültek volán mögé, ráadásul balesetet is okoztak azok sofőrök, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Képünk illusztráció / pexels

Ketten ezt azzal is tetézték, hogy adataik hátrahagyása nélkül elhagyták a baleset helyszínét. Négy ilyen, nemrég vádemelésig jutott ügyről adott tájékoztatót dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 

Súlyos fokban volt ittas az a 62 éves német állampolgárságú férfi, aki személygépkocsit vezetve 2022. január 4-én este nyolc óra tájt szenvedett balesetet. Búcsúszentlászló felől érkezve akart befordulni balra Nemeshetés felé, de jobbra letért az úttestről, a vízelvezető árokba hajtott, ahol az autó a jobb oldalára borulva állt meg. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, vérében 3,95 g/l – 4,43 g/l közötti (súlyos fokú) alkoholkoncentrációt mutattak ki.

A közepes fokú ittasság is közrejátszott abban a balesetben, ami 2022. március 6-ára virradóan négy óra tájt történt Zalaszentgrót belterületén. Egy 45 éves szombathelyi férfi Suzuki Swift személygépkocsival az enyhén balra ívelő kanyarból kiérve nekiütközött a Tűztorony tér 7. szám előtt leparkolt utánfutós Suzuki Vitara terepjárónak, ami a kerítésnek csapódott. A Swift pedig balra sodródva megpördült, hátuljával az útpadkára felhajtott, majd beton virágágyásnak és a Templom tér sarkán álló épületnek ütközött. A sofőr vérvizsgálata közepes fokú ittasságot jelzett.

Érvényes jogosítvány nélkül és ittasan ült volán mögé az a 32 éves szentpéterúri férfi, aki 2022. július 3-án éjjel fél egykor okozott balesetet Zalaegerszegen az Arany János utcában a Mikes utcai kereszteződés közelében. Személygépkocsijával a parkolósávban álló gépkocsinak ütközött, majd autójából kiszállt, pár szót váltott közelben tartózkodó gyalogosokkal, ez után visszaült és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a Mikes utca 2. számú társasház parkolójába. Tovább nem jutott, mert autója jobb első kereke leeresztett és kitörött. A rendőrök itt fogták el a férfit, akinél 2,46 g/l – 2,87 g/l közötti (közepes-súlyos fokú) alkoholkoncentrációt mutattak ki..

Adatai hátrahagyása nélkül távozott az a 25 éves zalaegerszegi férfi is, aki 2022. július 4-én este kilenc óra előtt okozott balesetet a megyeszékhelyi Ady utcában, ahol a 32. szám előtti ferde parkolóba beállásakor nekihajtott a határoló fémkorlátnak. Ez nem zavarta, bement a közeli presszóba sört venni, de pénzt nem vitt magával, ezért visszatért az autójához. Kitolatott, de közben a mellett parkoló gépkocsinak nekiütközött, ez sem zavarta, mert adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A férfi autóját pár perccel később a rendőrök a Biró Márton utcában állították meg. A sofőrnél közepes fokú ittasságot jelzett az alkoholszonda.

A sofőrök ellen az egerszegi járási ügyészség emelt vádat az ittas járművezetés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában