A felelős állattartásra akarták felhívni a figyelmet

2022.10.04. 19:30

Plüssállatok a Vizslaparkban

Az állatok világnapján hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya a zalaegerszegi Vizslaparkban az Állati küldetés című akciót kedden délután.

Arany Gábor

Sövegjártó Leona egy mackó, Farkas Dominik Márk egy szívmintás fülű egér gondját viselheti ez után

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Gyerekek számára másfél száz becsomagolt plüssállatot helyeztek ki, és mindegyikhez mellékeltek jó tanácsot a megtalálók számára: állatot csak akkor szabad hazavinni, ha felelősen tud gondoskodni róla a gazdája.

– Ezzel az akcióval arra akartuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki akkor vállalkozzon állattartásra, ha el tudja látni azt a sajátosságainak megfelelően – hangsúlyozta Tóth László őrnagy, alosztályvezető a vizslaparki programon. – A rendőrség az állatok tartásával kapcsolatos jogsértésekre kiemelt figyelmet fordít, de e téren megoldást csak összefogással lehet elérni, ebben számítunk a legfiatalabbakra is – tette hozzá. 

Tóth László azt is elmondta, aki a most gondozásába vett plüssállatáról fényképet küld a bűnmegelőzési alosztálynak, azokat vendégül látják a főkapitányságon, bemutatják nekik a rendőrök munkáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában