A helyszínen életét vesztette

2022.10.18. 09:05

A megengedett sebesség többszörösével okozott halálos balesetet Zalaszentgróton

A megengedett sebesség többszörösével vezetett és halálos baleset okozott az a 19 éves férfi, aki ellen emiatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a fiatal zalaszentgróti férfi 2021. szeptember 14-én délután egy óra előtt nem sokkal Volkswagen Golf típusú személygépkocsijával Zalaszentgrót határában az Aranyodi úton Zalabér irányából Kehidakustány felé tartott 148-152 km/óra sebességgel. Az Aranyodi út 64. számú ingtlanhoz érve a 60 km/órás sebességkorlátozást jelző tábla ellenére nem lassított, az enyhén balra ívelő kanyarban változatlan tempóval haladt, noha ott a biztonságos kanyarodáshoz a sebesség 99-115 km/óra lett volna, emiatt a az autójával a bal oldali forgalmi sávba kissé áttért. Eközben vette észre a szemből érkező, utánfutót vontató személyautót, és hogy előtte a jobb oldali forgalmi sáv szélére lehúzódva tehergépkocsi várakozik, aminek bal oldali első ajtajánál egy férfi áll, beszélget a sofőrrel. Az akadályokat látva a 19 éves sofőr fékezett, balra kormányzott, az autója azonban sodródni kezdett és jobb hátuljával a tehergépkocsinak ütközött, a mellett álló férfit pedig elsodorta. Ez után a Golf nekiment a szemből érkező járműnek is. A baleset következtében az elsodort férfi a helyszínen meghalt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a 19 éves sofőr ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában