Büntetőeljárás lett a fenyegető fellépésből

2022.09.19. 08:00

Rátámadt a jegyzőre az ügyfél, vádat emeltek ellene

Ügyfél támadt rá a jegyzőre egy zalai településen.

ZH

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba által ismertetett, nemrég vádemelésig jutott történet eseményei 2022. március 29-én délután zajlottak egy zalai település közös önkormányzati hivatalában. Itt jelent meg egy 1982-ben született helybeli férfi azzal a szándékkal, hogy a lakóingatlanának szomszédjával fennálló jogvita kapcsán a jegyzőnél birtokvédelmi kérelmet nyújtson be. A jegyző a férfi által bemutatott tulajdoni lap adatai alapján arra az álláspontra helyezkedett, hogy a probléma nem birtokvédelmi ügy, hanem tulajdonosi vita, ezért ügyvédhez fordulást javasolt. Ebből a férfi azt szűrte le, hogy a jegyző nem kíván az ügyével foglalkozni, ezért emelt hangnemben a birtokvédelmi kérelem formanyomtatványának átadását követelte.

Ezt megkapta jegyzőtől, aki azt is közölte a férfival, hogy a kérelemben sok adatot meg kell adni, ezért célszerű lenne, ha otthonában töltené ki az iratot. Az ügyfél ettől még indulatosabb lett, közölte, hogy az iratot a jegyző irodájában tölti ki, leült az asztalhoz és hozzáfogott. Közben hangoztatta, szerinte a hivatal pénzt fogadott el a szomszédjától, hogy az ügyében ne intézkedjenek. Miután végzett a beadvánnyal, szóban és tettlegesen is fenyegetően lépett fel a jegyzővel szemben, majd távozott.

A férfi a hivatalos személynek minősülő jegyzőt hivatalos eljárása alatt bántalmazta; sérülést ugyan nem okozott neki, de a történtek megviselték a sértettet. A Keszthelyi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában