Vádemelés

2022.06.23. 16:45

Meglopta volt párját a fiatal kehidakustányi nő, aztán ki is akarta rabolni

A 21 éves kehidakustányi nő 22 éves nagykanizsai kedvesével és barátaival együtt 2020. április 22-re virradóan keresték fel Zalaegerszegen a nő korábbi párját, hogy a gyógyszereit visszakérje.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

Mivel a férfi közölte vele, hogy gyógyszereket már kidobta, a nő dühében megütötte, megrúgta, mire a férfi a támadás elől kimenekült az utcára, hogy rendőrt hívjon. A nő kihasználva, hogy egyedül van, magához vett egy százezer forintot rejtő pénzkazettát, valamint egy Nikon D750 fényképezőgépet a tartozékaival, majd csatlakozott utcán várakozó társaihoz, autóba ültek és távoztak. Hazafelé tartva a lopást elmondta kedvesének, a 100 ezer forintot eltették, az üres kazettát meg kidobták az autóból, Kehidakustányba érve pedig a férfi segített elrejteni a fényképezőgépet.

Június 16-án a fiatal nő azzal hívta föl volt párját, hogy a fényképezőgépet félmillió forintért visszavásárolhatja. A férfi elfogadta az ajánlatot, az adásvételre június 21-én egy zalacsányi fogadóban találkoztak. Vitte magával a pénzt, de a személygépkocsija csomagtartójába zárta, úgy ment be egyezkedni. Mint kiderült, a találkozóra az új barátjával érkező nőnél nem volt ott a fényképezőgép, de a pénzt mégis el akarta kérni. A nemleges válasz miatt vita kerekedett köztük, ami dulakodásba torkollott, az erőszaknak a közelben tartózkodó rendőrök vetettek véget.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint az egerszegi járási ügyészség a nő ellen rablás kísérlete és lopás, a férfi ellen rablás kísérlete és bűnpártolás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában