Vádemelés

2022.06.15. 14:13

Ittasan ült a volán mögött a nemesapáti férfi

Poharazgatás után személygépkocsival indultak haza, a sofőr és az autó tulajdonosa ellen is vádat emeltek.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint egy 34 éves nemesapáti férfi 2021. november 27-én este hat körül az alibánfai sörözőhöz személyautóval érkezett, a  kulcsot a gyújtáskapcsolóban hagyta. Kilenc óra tájt érkeztek ismerősei, köztük egy 23 éves nemesapáti férfi, akikkel közösen poharazgattak,  mindannyian ittas állapotba kerültek. Ennek okán a felszolgáló felajánlotta a vendégeknek, hogy zárás után a gépkocsijával hazaviszi őket. Tizenegy óra felé járt, amikor szóváltás kerekedett a társaságban, ezért a felszolgálónő a további konfliktus elkerülése érdekében fél tizenkettő körül a sörözőt bezárta, a vendégeket kiküldte, majd ismét megbeszélte a férfiakkal, hogy hazaviszi őket. Zárást követően azonban csak egyikük szállt be  nő a gépkocsijába, a másik kettő a söröző előtt  maradtak, ott tovább vitatkoztak. Az autó pedig az autóbusz-megállóhoz hajtott. Itt némi várakozás után a férfi gyalog indult hazafelé, a két nemesapáti társa pedig úgy döntött, hogy inkább a söröző előtt parkoló gépkocsival indulnak haza, és a fiatalabb ült a volán mögé. Éjfél előtt nem sokkal Pethőhenyét Nemesapátival összekötő utak kereszteződésében a rendőrök ellenőrzésre megállították az autót. A sofőrnél az alkoholteszter enyhe fokú ittasságot jelzett. 

Az egerszegi járási ügyészség a gépkocsi sofőrje ellen az ittas járművezetésért, míg a jármű tulajdonosa ellen  járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában