Bírósági ügy

2022.05.10. 16:23

Prostitúcióból szerzett pénzt a nagykanizsai házaspár, elrendelték a letartóztatásukat

Prostituáltaknak adtak ki bérelt lakásokat, az ily módon megszerzett pénzt legális vállalkozásokba forgatta a nagykanizsai házaspár; a napokban rendelték el a letartóztatásukat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a korábban többszörös visszaesőként kerítés, hamis tanúzás, csalás, valamint más bűncselekmények miatt elítélt, 1974-ben született nagykanizsai férfi és hat évvel fiatalabb felesége a gyanúsítás szerint több városban – Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Sopronban és Győrben – huzamosabb ideje ingatlanokat béreltek azért, hogy azokat prostituáltak rendelkezésére bocsátsák. A házaspár tudta, hogy milyen célra veszik igénybe az általuk bérelt lakásokat, amelyek használatáért naponta 12 ezer forintot kértek és kaptak. Az így megszerzett pénzből nagy értékű gépkocsikat és ingatlanokat vásároltak. Ezek egy részét az általuk alapított és vezetett gazdasági társaságok tulajdonába adták annak érdekében, hogy elleplezzék a vagyon eredetét. A feltárt tényekre tekintettel a házaspárt prostitúció elősegítése, valamint pénzmosás bűntettével gyanúsítják.

A kanizsai járási ügyészség indítványozta a férfi és felesége letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének, illetve a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetnék az eljárást. Az egerszegi bíróság nyomozási bírója az indítványt elfogadva, elrendelte a letartóztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában