Vádemelés

2022.04.04. 11:49

Késsel támadt volt élettársára és annak új párjára a nekivadult keszthelyi férfi

Kevésen a múlt, hogy nem történt tragédia, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A történtek miatt vádlottá lett keszthelyi férfi 35 évesen, 2016 augusztusától került szorosabb kapcsolatba gyerekkori nőismerősével, akit anyagilag is támogatott, besegített a párja korábbi kapcsolatából született két gyermek ellátásába is. A pár 2020 májusában Várvölgyre költözött, azonban a kapcsolat az év végére már megromlott. A nő szerelmi viszonyt kezdett egy másik férfival is, amiről élettársa is tudomást szerzett. Gyakorivá vált vitájuk miatt az asszony 2021. februárban a faluban másik házba költözött gyermekeivel, de a veszekedésekkel tarkított kapcsolatát élettársával nem szakította meg, néha visszatért hozzá, miközben viszonya megmaradt a másik férfival is.

 

Ilyen előzmények után 2021. július 15-én este az élettárs elindult motorral a nő várvölgyi házához, ahol megpillantotta a másik férfi gépkocsiját. Csalódottan és ingerülten hazatért, pálinkát ivott, küldött néhány üzenetet az asszonynak, amire választ nem kapott, emiatt nem tudott megnyugodni. Hajnali egy óra tájt 21 centis pengéjű konyhai késsel indult el a nőhöz, hogy számon kérje a kialakult helyzet miatt. A házban már aludtak, amikor a feldühödött férfi rájuk rúgta a bejárati ajtót, és késsel támadt az élettársa mellett fekvő férfira, akit fején, a vállán, a felsőtestén, a bal karján és a nyakán többször megszúrt. Olyan erővel, hogy a kés pengéje eltörött, egy darabja a megtámadott nyakában maradt. A kialakult dulakodásba a nő is bekapcsolódott, és új párja védelmében nekirontott élettársának, aki ekkor őt is próbálta megszúrni. Az összecsapás a lakáson kívül is folytatódott, a szomszédokhoz bemenekülő nőt támadója követte, megütötte próbálta megszúrni, hajánál fogva húzta, miközben megöléssel fenyegette. Ehhez azonban már nem volt meg a kése, ezért kutatni kezdett, az egyik fiókból húsklopfolót vett magához. Ez viszont alkalmat adott a nőnek a menekülésre, gyermekeivel és a másik férfival autóba ültek, de támadójuk a hátsó ülésre bepattant mögéjük és ütni kezdte vetélytársát, majd a nő ellen fordult. Végül sikerült felülkerekedni a támadón, ugyanis sérülései ellenére ellenfele kirántotta az autóból és az asszony segítségével földre teperte. A férfit a vádlott 13 alkalommal szúrta meg, 8 napon túl gyógyuló, súlyos, közvetlen életveszélyt okozó sérülés okozva.

 

Az elkövetés módjára, eszközére, a támadott testtájékokra figyelemmel a halálos eredmény bekövetkezésének reális lehetősége fennállt, annak elmaradása a megtámadott védekezésének, az időben megkezdett szakszerű és célirányos orvosi ellátásnak és a szerencsés véletlennek tudható be. A nő sérülései külön-külön és összességükben is 8 napon belül gyógyuló sérüléseknek minősülnek.

 

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője dr. Pirger Csaba közlése szerint a keszthelyi férfi ellen különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a főügyészség.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában