Vádelemés

2022.04.20. 16:36

Hiába volt az eltiltás, volánhoz ült a zalakomári férfi

A bíróság eltiltotta járművezetéstől, de ez nem tartotta vissza a zalakomári férfit, és amikor lebukott, próbált elmenekülni a rendőrök elől.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

Az 52 éves zalakomári férfira a kanizsai  járásbíróság 2021. szeptember 15-én engedély nélküli vezetés miatt 100 ezer forint pénzbírságot szabott ki és egy évre a közúti járművezetéstől eltiltotta. Ennek ellenére ő 2021. november 17-én délelőtt Zalakomár belterületén a Petőfi úton vezetői engedély nélkül közlekedett Opel Vectra Caravan  személygépkocsijával az Árpád utca irányából a 7-es számú főút felé.

Az eltiltás később sem tartotta vissza: 2021. november 29-én este háromnegyed hét körül Opel Vectra Caravan személygépkocsijával közlekedett Zalakomár irányából Nagykanizsa felé a 7-es számú főútvonalon A 197.  kilométer környékén járt, amikor rendőrautóval találkozott, az egyenruhások pedig megismerték őt, ezért intézkedni akartak vele szemben, de a zalakomári férfi a rendőri jelzésekre nem állt meg, hanem menekülőre fogta. Áthajtott Galambokon, majd egy mezőgazdasági területen át próbált egérutat nyerni, ahol aztán elakadt, ezért futva menekült tovább, de a járőrök  elfogták.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a kanizsai járási ügyészség kétrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt emelt ellene vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában