Vádemelések

2022.03.02. 14:25

Eltiltották a zalai sofőröket, mégis vezettek

Tavaly május óta súlyosabb következményekkel számolhat, akit eltiltottak a járművezetéstől, ám erre fittyet hány, és mégis vezet. Ez már bűncselekmény és a körülményektől függően akár 3 év szabadságvesztést is kiszabható.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba hetente több ilyen, vádemelésig  jutott történetről ad számot.

 

 

Bár nem egyszer foglalkoztunk vele, de nem elég ismételni, a motoros rásegítéssel működő közlekedési eszközök, leggyakrabban kerékpárok gépjárműnek, segédmotoros kerékpárnak minősülnek abban az esetben, ha önerejükből, tehát anélkül is képesek haladni, hogy a vezető pedállal hajtaná. Ezt nem vette figyelembe az a 19 éves szepetneki férfi, aki február 14-én délután a falujában egy azonosító jel nélküli, gázkarral ellátott polymobil gépjárművel közlekedett pedálozás nélkül. Tette ezt dacára annak, hogy a bíróság 2021 júniusában másfél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

 

Egy személygépkocsit vezető 53 éves nagykapornaki férfit január 21-én délután a falujában állítottak meg a rendőrök ellenőrzésre. A sofőrt korábban eltiltották 9 hónapra a közúti járművezetéstől, ráadásul ez alkalommal ittas is volt.

 

 

Egy 22 éves, Dobriban élő férfi autóját 2021. december 8-án Tornyiszentmiklóson állították meg a rendőrök. Az ellenőrzéskor kiderült, vezetői engedélye sosem volt, és 2020  júniusában ittas járművezetés miatt eltiltották két évre minden kategóriára vonatkozóan a közúti járművezetéstől.

 

 

A sofőrök ellen  járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, illetve vétsége miatt emeltek vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában