Vádemelés

2022.03.19. 13:35

A dióskáli anya a lányát molesztáló férfit próbálta menteni vallomásával

Az anya a lányát molesztáló férfit próbálta menteni vallomásával, az ügyben nemrég született meg a vádirat.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: Northfoto

Ezt ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a bíróság egy férfit szexuális erőszak bűntette miatt hét év szabadságvesztésre ítélt, mert hatéves kislánnyal erőszakoskodott.
 

A büntetőeljárásban a rendőrség kihallgatta a gyerek anyját, egy dióskáli asszonyt, aki elmondta, a kislánya jelezte neki, hogy a férfi piszkálja, „nem hagyja békén”, ő  azonban nem törődött ezzel. Azon az inkriminált estén a férfi egyedül maradt a kislánnyal, akit meztelenre vetkőztetett, az ágyra fektette és szexuálisan zaklatta. A kislány segítségért kiabált, erre a gyerek testvérei mentek be a szobába, akik a történteket észlelve szóltak az udvaron tartózkodó szüleiknek. Mindezekről az anya a rendőrségi kihallgatásán  a hamis tanúzás és hamis vád törvényes következményeire történt figyelmeztetést követően kezdetben azt állította, hogy nincs tudomása a lánya elleni erőszakról. Csak annyit észlelt, hogy  a férfi a házban van a gyerekekkel, akik arra panaszkodnak, hogy nem hagyja őket békén, piszkálja őket.
 

A nő a kihallgatása közben vallomását megváltoztatta, elmondta, hogy a kislány beszámolt neki a szexuális erőszakról. Arról is szólt az asszony, hogy ő ennek szemtanúja volt. További kihallgatásain azonban a férfira terhelő vallomását visszavonta, de ennek okára elfogadható magyarázatot adni nem tudott.  A nő bíróság előtt tett vallomásai is aggályosnak bizonyultak, figyelemmel annak állandó változtatásaira. Az azonban kétségkívül megállapítható volt, hogy a gyermekek elmondása alapján az anya értesült arról az eseményről, ami azonnali szülői közbeavatkozást igényelt volna, azonban az anya a férfi tettére akkor úgy reagált: „hadd csinálja”.
 

Az asszony ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában