Frissen Zalából

2022.02.03. 07:00

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Zalában

Pozitív értékeket mutattak a szondák az ellenőrzéskor.

police.hu

Sármelléken, egy 72 éves férfi közlekedett személyautójával a Dózsa György utcában 2022. január 28-án, amikor a rendőrök megállították és ellenőrzés alá vonták. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, s mivel a készülék bűncselekményi értékre ittas befolyásoltságot mutatott, a vezetőt előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit járművezetés ittas állapotban vétség meglapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

 

Egy 64 éves helyi férfi közlekedett 2022. január 30-án Nagykanizsán, a Csengery utcában egy személyautóval, mikor a rendőrök ellenőrizték. Még aznap 13 óra 42 perckor szintén Nagykanizsán, a Kishegyi utcában közlekedett egy 49 éves férfi egy személyautóval. A rendőrök őt is megállították, és ellenőrizték. A két vezetőnél alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív eredményeket mutatott. Ezt követően a két sofőrt további mintavétel céljából előállították a Nagykanizsa Rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve másik életét, testi épségét is veszélyezteti! Az ellenőrzések célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában