Országos Tűzmegelőzési Bizottság

2022.02.16. 17:00

Alkotói pályázat gyerekeknek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is alkotói pályázatot hirdetett óvodások, valamint iskolások részére 6–10 éves, 11–14 éves, 15–18 éves korcsoportban. A pályázat felmenő rendszerű, a területi szinten első helyezett alkotások az országos versenyben vesznek részt.

ZH

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokkal mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas, kihívásokkal teli világát. Az óvodások a pályázatra egyénileg, szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal vagy csoportosan egyéb kézműves művekkel. 


Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái: szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű bármely szabadkézi technikával készített alkotás), egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített papír, gyurma, agyag, legfeljebb 30×30×20 cm méretben), irodalmi alkotás (vers vagy mese, legfeljebb két A/4-es oldal terjedelmű költemény vagy tanulságos történet) számítógépes program (játék, alkalmazás vagy legfeljebb 60 másodperc hosszúságú film). Az iskolások az alkotásokat egyénileg vagy csapatban készíthetik el. 


Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt. 


A járványügyi helyzet alakulásától függően az alkotásokat postai úton vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelölésével a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 54.) részére kell megküldeni. A beérkezési határidő: 2022. április 30. 


A megyei bírálóbizottság korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, előreláthatóan 2022. május 25-ig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában