Frissen Zalából

2021.12.02. 19:00

Vigyázzunk értékeinkre az adventi vásárokon is – tanácsolja a zalai rendőrség

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve annak megelőzésére hívják fel a figyelmet.

police.hu

Elérkezett a december, az év utolsó hónapja. A zalai rendőrök az adventi időszakban – a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, a vásárokra, pályaudvarokra, valamint az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel válhatunk vagyon elleni jogsértés áldozatává.

A vásárlók, nézelődők ebben az időszakban gyakran figyelmetlenebbek, a közlekedés során pedig türelmetlenebbek. Az ünnepi forgatag, a nagy tömeg lehetőséget kínál az alkalomszülte zsebtolvajoknak.

Fogadják meg tanácsainkat:

  • Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tartsanak!
  • Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
  • Minden vásárlásnál kérjenek számlát! Ha az eladó nem számlaképes, előfordulhat, hogy a termék bűncselekményből származik. Ne feledjék, számla nélkül nem tudják érvényesíteni fogyasztóvédelmi igényeiket, jogaikat!
  • Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!
  • Ha gyanúsan viselkedő személyt látnak, ellenőrizzék értékeiknek meglétét!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

    Ezek is érdekelhetik