Frissen Zalából

2021.12.01. 14:34

Figyelmetlen gépkocsivezetők gázoltak kerékpárost és gyalogost Zalaegerszegen: vádat emeltek ellenük

Az egyik baleset ez év március 8-án kora délután Nagykanizsán történt. Egy  47 éves  nagykanizsai nő a Rózsa út 11-13. számú ingatlanokhoz bevezető úton haladt  személygépkocsijával és  Rózsa útra az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kezdte meg a kikanyarodást jobbra.

Arany Gábor

Fotó: pixabay

Emiatt nem észlelte a neki balról, a Rózsa úton érkező kerékpáros nőt és összeütköztek. A balesetben a biciklis 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket szenvedett, ami maradandó testi fogyatékosságot eredményezett nála. Látássérült idős nőt gázolt el személyautós Zalaegerszegen a Göcseji út 37 számú ház előtti parkolóban 2019. november 15-én reggel. Egy 52 éves zalaegerszegi nő személygépkocsijával a járdára merőleges parkolóhelyről tolatott ki, de figyelmetlensége miatt nem észlelte a járdáról letérő, bot segítségével közlekedő, 80 éves, súlyos fokban látássérült gyalogos nőt és elütötte. A balesetben a gyalogos 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a két sofőr ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában