Frissen Zalából

2021.11.26. 10:20

Felgyújtotta volt kedvese házát, vádat emeltek a nagykanizsai nő ellen

Szerelmi bánatában felgyújtotta volt kedvese házát, utána öngyilkosságot próbált meg elkövetni, de túlélte, az elkeseredett nő ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint az ötvenes évei vége felé járó nagykanizsai nő 2019. szeptember elejétől pár hónapig, a következő év elejéig tartott fenn élettársi kapcsolatot egy sármelléki férfival, akinek a házában laktak. Időközben azonban a kapcsolatuk megromlott, több alkalommal szóváltásba kerültek, és a férfi január 5-én távozásra szólította fel a nőt. Másnap dél körül, miután a férfi munkába ment a Dózsa utcai házból, a nő elkeseredettségében öngyilkosságra szánta el magát, azonban úgy döntött, hogy mielőtt véget vet az életének, tönkreteszi volt párját is, megsemmisíti az általuk korábban közösen használt sármelléki ingatlant.

Ennek érdekében kora délután – miközben gyógyszereket vett be és alkoholt ivott – gyújtogatni kezdett és összesen hét különböző helyen szándékosan tüzet okozott a lakásban. Ezt követően a nő távozott, a ház mögötti területre ment, újabb gyógyszereket vett be, és folytatta az italozást. A helyszínre kiérkező rendőrjárőr a az asszonyt a ház mögött, a vasúti sínek melletti területen, eszméletlen állapotban találta meg. A gyújtogatással az asszony a lakóépületben és a melléképület húsz négyzetméteres műhely részében okozott tüzet, aminek következtében az épületekben és az ingóságokban közel ötmillió forint kár keletkezett.

Az asszony ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában