Frissen Zalából

2021.10.08. 18:00

Inkább elhajtott az adóellenőrök elől a zalaegerszegi pendrive árus

Erőszakba torkollott a próbavásárlás, a pendrive-okat árusító férfi elrobogott, hogy az ellenőrzést megakadályozza.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága az Artisjus jogvédő szervezet jelzése alapján üres pendrive adathordózókhoz kapcsolódó jogdíjfizetési kötelezettség teljesítésének vizsgálata érdekében 2021. február 3-án próbavásárlást kívánt lefolytatni a megyeszékhelyen. Ehhez az ellenőrizni kívánt eladóval megbeszéltek alapján a Tesco áruház parkolójában találkoztak.

A próbavásárlást két adóellenőr és egy pénzügyőr törzszászlós kívánta lefolytatni. Az eladó, egy 52 éves egerszegi férfi reggel negyed nyolc körül érkezett a parkoló autómosóhoz közeli részére Škoda Superb személyautóval. Az egyik adóellenőr odament, majd beszállt a járó motorú kocsi jobb első ülésére, de a biztonsági övet nem kötötte be, az autó ajtaját nyitva hagyta. Közben társai 25-50 méterre szolgálati gépkocsijukban várakoztak.

A Škodába beszálló, vásárlóként fellépő adóellenőr kérdésére az eladó megerősítette, hogy az eszközök újak, majd azokat borítékba téve átadta és átvett érte 40 ezer forintot. Ekkor az adóellenőr szolgálati igazolványát felmutatva felfedte magát, közölte, próbavásárlás történt és kézzel jelzett kollégáinak, menjenek az autóhoz. Az eladó erre kikapta az adóellenőr kezéből a pendrive-okat tartalmazó borítékot, a 40 ezer forintot az ölébe dobta, és kijelentette, nem történt eladás. A pendrive-ok különben is használtak, majd erélyesen felszólította az ellenőrt, hogy szálljon ki a kocsiból, amire ő azt válaszolta, hogy ez ellenőrzés és jegyzőkönyvet vesz fel. Ekkor a férfi a nyitott ajtajú Škodával elindult, 20-25 méter tett meg az áruház irányába 15-20 km/ó sebességre felgyorsítva, aztán megállt. Ezt kihasználva az adóellenőr a gépkocsiból kiszállt, a škodás pedig a Sport utca irányába elhajtott, ezzel sikeresen megakadályozta a helyszíni eljárás lefolytatását.

Az egerszegi járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat az árus ellen.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában