Frissen Zalából

2021.09.23. 08:52

Kisodródott a autójával, de másra fogta a zalai férfi

Egy 1990.-ben született esztergályhorváti férfi 2020. május 12-én késő délután Nagykanizsán a Vágóhíd úton a Camping út irányából a Nádas út irányába közlekedett a tulajdonát képező BMW 320 típusú személygépkocsival.

zaol.hu

A sebesség helytelen megválasztása miatt egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, lesodródott az úttestről és megpördülve a vízelvezető árokban állt meg. A vádlott tartva a baleset következményeitől elhagyta a helyszínt, majd a rendőri intézkedés során oda visszatért – tájékoztatott a Zala megyei főügyészség.

Az férfi az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy a gépkocsi az övé, de azt a baleset bekövetkeztekor nem ő vezette, mert kölcsönadta egy megnevezett barátjának, aki sármelléken él. A balesetről a barátjának a telefonhívása alapján értesült, ezért jelent meg a helyszínen.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárást indult ismeretlen személy ellen közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt. Az eljárásban 2020. szeptember 28-án tanúként hallgatták a vádlottat, aki a helyszínen tett nyilatkozatát megismételte, azzal kiegészítve, hogy a gépkocsit vezető és ezáltal a szabálysértést elkövető személy Sármelléken a templommal szemben lakik.

Ezen kiegészítő adatok alapján a Keszthelyi Rendőrkapitányság megállapította, hogy a vádlott által megnevezett személy vezetékneve más, mint a bejelentett. A sármelléki személy tanúkihallgatása során elmondta, hogy a balesetet követően a vádlott telefonon próbálta rávenni, hogy a baleset okozását vállalja magára, de ő visszautasította. A vádlott attól tartott, hogy a baleset miatt börtönbe kerül, ezért hamisan vádolta meg az általa elkövetett szabálysértéssel ismerősét.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában