Frissen Zalából

2021.09.08. 15:59

Felgyújtotta autóját a gelsei férfi, vádat emeltek ellene

Ócskavasnak akarta eladni autóját, felgyújtotta, hogy így tisztítsa meg a felesleges anyagoktól. A férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A 43 éves gelsei férfi 2021. április 21-én az általa használt gelsei telekre vitte részben szétszerelt állapotban lévő Ford Focus személygépkocsija karosszériáját, ott leöntötte benzinnel, majd meggyújtotta. A férfi a karosszériát fémhulladékként akarta értékesíteni és előtte a műanyagból, gumiból készült alkatrészektől ily módon akart megszabadulni. A karosszéria nagy lánggal és füsttel égett, amiről a környékbeliek értesítették a tűzoltókat, akik megfékezték tüzet. A gépkocsi belső felszereléséhez tartozó anyagok – műbőr, poliuretán üléstömítés, gumiszőnyeg, zajcsillapító borítások, műszerfalborítás, gumitömítések – elégtek, s ennek során egészségre ártalmas szennyezőanyagok kerültek a levegőbe. A férfi tevékenysége alkalmas volt a levegő minőségének veszélyeztetésére.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a gelsei férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában