íjászverseny

2021.09.23. 19:00

A zalai tűzoltó, Lóránt Norbert második helyezéssel tért haza Sötétvölgyből

Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal suhogtak a nyilak Szekszárdon, a Sötétvölgyben: a megyeszékhely közelében fekvő erdőben ismét megrendezték az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt.

zaol.hu

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformázó, élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat. Az íjászat e fajtájánál nem eltérő színekkel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik a találati zónákat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lövik ki nyilaikat, és az egyik nehézséget az adja, hogy nem tudják előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.

Az egyéni kategóriákban egy szép zalai eredmény is született, ugyanis Lóránt Norbert tűzoltó törzszászlós, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében a TR-LB (longbow) kategóriában a második helyen végzett – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában