Frissen Zalából

2021.08.09. 18:11

Eltiltásuk dacára vezettek, több ügyben született ügyészi indítvány

Bűncselekménynek számít a járművezetés, ha úgy ül volán mögé sofőr, hogy korábban már eltiltották a közúti járművezetéstől.

Arany Gábor

Fotó: Illusztráció / Pixabay

Több ilyen ügyben született ügyészi indítvány büntetések kiszabására, ezekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Egy vezetői engedélyt sosem szerzett 26 éves becsehelyi férfi saját készítésű motorkerékpárjával rendszeresen indult útnak. Ez év július 1-én a 7-es főúton, másnap Nagykanizsán a Szent Flórián téren, július 5-én pedig a kanizsai Boszorkány utcában állították meg a rendőrök. Mint az igazoltatásokkor kiderült, a férfit június 1-jén 10 hónapra, majd június 4-én újabb 10 hónapra eltiltotta a járművezetéstől a kanizsai rendőrkapitányság, ám őt ez láthatóan nem zavarta. Ezek után az ügyészség pénzbüntetés kiszabására és újabb eltiltásra tett indítványt a bíróság elé került férfival szemben.

Egy zalaegerszegi férfi esetében végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség a közúti járművezetéstől eltiltás mellett. Az 53 éves zalaegerszegi férfit a bíróság két tételben összesen 32 hónapra tiltotta el a közúti járművezetéstől, ennek ellenére ő személyautóba ült. Ez év május 19-én délután Zalaegerszegen a Zárda utcában állították meg a rendőrök a gépkocsiját. Bő egy hónappal később, június 22-én délben segédmotoros kerékpárral közlekedett a Landorhegyi úton, amikor a gépkocsizó rendőrjárőr igazoltatni akarta, de a férfi nem állt meg az őt megkülönböztető hang- és fényjelzéssel követő rendőrségi autóból hangszórón át kiadott utasításra sem. A férfi a lakótelepi társasházak között a járdára felhajtva menekült el a rendőrök elől, akik később a lakásán fogták el.

A harmadik eset főszereplője egy 22 éves pacsai nő, akit az egerszegi rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban tiltott el három hónapra a járművezetéstől. Ennek azonban nem volt visszatartó ereje, így találkozhattak a rendőrök az általa vezetett személyautóval június 23-án délután Misefa közelében. Vele szemben az egerszegi járási ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában