Frissen Zalából

2021.07.05. 15:13

Víz alá nyomta társa fejét egy kamasz a nagykanizsai javítóintézetben

Javítóintézeti neveltek erőszakoskodtak társukkal, két fiatal ellen emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint az EMMI nagykanizsai javítóintézetének két fiatalkorú növendéke 2020 augusztusától folyamatosan zaklatta egyik kiskorú csoporttársukat. Sértegették, csicskának, vamzernek, kurvának nevezték, elvették az ételét, ütögették, emiatt a fiú nagyon félt tőlük.

Tavaly szeptember 12-én a két intézeti nevelt elhatározta, hogy az esti fürdésnél a kipécézett fiút arra kényszerítik, hogy fejét tegye vízzel teli lavórba. Egyikük be is hívta este a fürdőszobába a nappaliban tartózkodó gyereket, ahol közben társa teleengedte vízzel a szennyes ruhák tárolására szolgáló műanyag lavórt, majd a földre tette és felszólította a megfélemlített fiút, hogy térdeljen le, tegye a fejét a vízzel teli lavórba. A fiú tiltakozott, nem akarta végrehajtani az utasítást, azonban ekkor az egyik kamasz ököllel mellbe vágta, hogy így bírja rá az engedelmességre. Ennek hatására a fiú – tartva az újabb bántalmazástól – letérdelt, beletette a fejét a lavór vízbe. Ekkor a másik kamasz megragadta, víz alá nyomva tartotta a fiú fejét, amint társa csak nevetett. A bántalmazás nem okozott fizikai sérülést a gyereknek.

A történtek miatt két fiatalkorú fiút kényszerítés bűntettével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában