Frissen Zalából

2021.07.30. 15:00

Tört-zúzott a templomban egy lenti férfi

A Lenti Rendőrkapitányság nyomozói azonosították azt a helyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy templomban tört-zúzott.

police.hu

Fotó: police.hu

 

A nyomozás adatai alapján 2021. július 26-án 17 óra 45 perckor két férfi tért be a Lentiben lévő Szent Mihály templomba. Egyikük, egy 50 éves férfi felment a pulpitusra, majd az ott található felolvasó állványra ráütött, majd felborította. Az állvány összetört, a rajta lévő aranyozott díszítő eleme letörött, az azon található aranyozás megrongálódott. Nem elégedett meg ennyivel, hanem a harmóniumhoz ment, és ököllel többször ráütött, amelynek billentyűzete megrongálódott, a kották szétszóródtak. A magáról megfeledkezett férfit a vele lévő személy figyelmeztette, hogy hagyja abba a törést-zúzást, aki ekkor társát követve kiment a templomból.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést követően – köztük a templomban működő kamerarendszer felvételeinek elemzése során – azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, aki ekkor már egy korábbi garázdaságával kapcsolatban a lenti rendőrök őrizetében volt. A rongálást a férfi az elétárt bizonyítékok alapján elismerte, de nem tett vallomást. Ügyében rongálás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást a Lenti Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában