Frissen Zalából

2021.07.02. 12:45

Megnyitott a bűnmegelőzési iroda Zalakaroson – Frissítve

Péntektől újra működik a Zalakarosi Fürdő strandján a bűnmegelőzési iroda.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: police.hu

A hivatalos megnyitón Novák Ferenc polgármester rámutatott: Zalakaros és azon belül a fürdő közbiztonsága kiváló, amiben nagy szerepük van az iroda keretein belül tevékenykedő kortárssegítő fiataloknak. Mint azt a korábbi években már többször megírtuk: a fiatalok a strand területén, illetve a környező parkolókban szórólapokkal hívják fel a fürdőváros vendégeinek figyelmét arra, hogy vigyázzanak értékeikre, emellett nyitott szemmel járnak a strand területén, hogy a lopásokat megelőzzék. Ebbéli tevékenységük – melyet az irodát vezető Bali Miklós rendőr százados, bűnmegelőzési szakember irányít – rendkívül sikeres. Tőle megtudtuk, az idei programban 42 kortárssegítő vesz részt, akik a zalakarosi mellett a nagykanizsai strandon is teljesítenek szolgálatot.

A képen Bali Miklós rendőr százados, bűnmegelőzési szakember, az iroda vezetője (jobbról) a tegnapra „beosztott” fiatalokkal, Korosecz Tamással, Kőszegi Márkkal, Nyakas Grétával és Horváth Zsomborral beszélget Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Podlovics Péter, a fürdő vezérigazgatója arról beszélt: a fiatalok lelkiismeretes munkájának köszönhetően az elmúlt években minimálisra csökkent a strandi lopások száma, a jelenség gyakorlatilag megszűnt. Mint rámutatott: fontos számukra, hogy vendégeik azon kívül, hogy jól érezzék magukat, biztonságban tudhassák értékeiket is. Berke László ezredes, nagykanizsai rendőrkapitány azt emelte ki, hogy a gyerekek évről évre jó kedvvel, maximális odafigyeléssel teszik a dolgukat, munkájuk példaértékű.

Az iroda megnyitóján részt vett Sági János alezredes, a zalakarosi rendőrőrs parancsnoka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában