Frissen Zalából

2021.07.27. 11:00

Egy héten át tart a bűnmegelőzési tábor Tormaföldén

Egy héten át tart a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tábora a településen, melyet ötödik alkalommal szerveztek meg.

Korosa Titanilla

A bűnmegelőzési tábor résztvevői, bal szélen Császár Éva táborsegítő, jobb szélen Fölnagy Aliz táborsegítő és Molnárné Musta Mónika táborvezető

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Takács Tivadar alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a program egyik helyszínén számolt be a részletekről.

– A bűnmegelőzési táborban a főkapitányság állományában dolgozók 11 és 14 év közötti gyermekei vesznek részt, vagyis a felső tagozatos általános iskolások, akik több településről, így Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Lentiből, Keszthelyről és a környékbeli településekről érkeztek – mondta a sajtószóvivő. – A tábor a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg a helyi Regnum Panzióban, a házigazda a Tormaföldi Gyermek Rehabilitációs Egyesület, ők nyújtanak segítséget a programok megvalósításában.

A bűnmegelőzési tábor résztvevői, bal szélen Császár Éva táborsegítő, jobb szélen Fölnagy Aliz táborsegítő és Molnárné Musta Mónika táborvezető Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Számos foglalkozás vár a gyerekekre a következő napokban, olyan programok, melyek célja a bűnmegelőzési ismeretek átadása.

– A foglalkozásokat élménypedagógiai módszerekkel szervezik munkatársaink – folytatta Takács Tivadar. – Az ismeretátadás játékos, főként a gyerekek aktivitásán alapuló feladatokkal történik. Egyebek mellett lesznek a kommunikációt, az együttműködést fejlesztő feladatok, gyakorolják a konfliktuskezelést, nagy hangsúlyt fektetnek kollégáim az elfogadásra, egymás segítésére.

A „komolyabb” foglalkozások mellett természetesen az igazi nyári kalandok sem maradnak el.

– A tábor lebonyolításához több dologgal is hozzájárulunk – tudtuk meg Szirmai Mónikától, a Tormaföldi Gyermek Rehabilitációs Egyesület elnökétől. – Az Artemisz Lovasudvarban kipróbálhatják a gyerekek a lovaglást, szervezünk raftingtúrát, de szerepel a kínálatban horgászat, illetve a környék látnivalóit is felfedezzük, köztük a vízimalmot, a bivalyrezervátumot, szervezünk túrát a vétyemi ősbükkösbe, illetve éjszakai bátorságpróbával szerzünk meglepetést a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában