Frissen Zalából

2021.06.22. 07:00

Pár ezer forintért fenyegette és bántalmazta a zalai párt egy fiatal férfi

Pofozkodott, fenyegetőzött a fiatal férfi, hamarosan bíróság előtt vonják felelősségre.

Arany Gábor

Képünk illusztráció

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint egy pacsai férfi használt dobkályhát adott el ismerősének háromezer forintért tavaly december közepén.

Pár órával később – már éjszaka volt – megjelent az eladó lakásán egy 18 éves helybeli férfi, és az ágyban fekvő eladótól követelte vissza a kályhára kapott 3000 forintot, mondván, a vevő szegény, tőle nem szabad pénzt elfogadni. Az eladó a fenyegetés hatására átadta a pénzt a hívatlan látogatónak, aki ezzel nem elégedett meg, tovább fenyegetőzött, kilátásba helyezve, hogy az eladó élettársát sem fogja kímélni, ha nem kap még ötezer forintot.

Képünk illusztráció

Szorult helyzetében a pár átadta a pénzt. Az atrocitás hatására ellentmondani nem mertek, hatósághoz sem fordultak. Egy héttel később a fiatal férfi újra felbukkant náluk, és mások jelenlétében számon kérte, miért állítják róla, hogy zsarolja őket, majd a férfit pofon ütötte, és távozott.

A vendégek is hazaindultak, már az utcán jártak vendéglátóik társaságában, amikor a fiatal férfi újra felbukkant és ismét arcul ütötte ellenfelét, majd az élettársát is, kezéből meg kiverte a telefonját, mert közölte, hogy hívja rendőrséget. Az eset után a megtámadott férfi elmenekült otthonából és két napot hajléktalanszállón töltött.

Az egerszegi járási ügyészség zsarolás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

Kép: pixabay.com / illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában