Frissen Zalából

2021.05.15. 10:05

Országszerte megszólaltak a szirénák – Eltemették a zalai rendőrt, akit halálra gázoltak az M70-esen

Katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták Hegedűs Tamás rendőr zászlóst.

police.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság járőrparancsnoka szolgálatteljesítés közben vesztette életét 2021. május 5-én. Magyarország Belügyminisztere a szolgálat halottjává nyilvánította és kinevezte rendőr zászlóssá.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A hatályos járványügyi rendelkezések betartása mellett – az egyházi temetési szertartás előtt –, katonai tiszteletadással búcsúztatták a járőrparancsnokot május 14-én, Gellénházán.

A ravatalnál dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka búcsúzott a testület nevében. A temetésen részvétét fejezte ki a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára, a rendőrség állománya nevében pedig az országos rendőrfőkapitány és helyettesei főhajtással tisztelegtek néhai munkatársuk előtt.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Hegedűs Tamás emlékére pénteken – a temetés kezdetével egy időben – a rendőrök országszerte a szolgálati gépkocsikon egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában