düh szakítás miatt

2021.03.04. 12:41

A gyerekek előtt verte az anyjukat egy kustánszegi férfi

Nem tudott beletörődni a szakításba, amire kirívóan durván és kitartóan reagált az a férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr Pirger Csaba által ismertetett történet vádlottá lett főszereplője egy most 45 éves kustánszegi férfi, 2006-tól volt párja annak a nőnek, aki az évek során négy gyermeket is szült neki. A kapcsolatuk anyagi nehézségek és részben a férfi féltékenysége miatt fokozatosan megromlott, gyakorivá váltak viták, s ezek során a férfi bántalmazta is élete párját. A helyzet 2018-tól kezdett elfajulni, a férfi többször is tettlegességre ragadtatta magát, ezért az asszony 2019. március 26-án úgy döntött, hogy négy gyermekével – akik közül legidősebb akkor 11 a legfiatalabb 5 éves volt – elköltözik Kustánszegről Nemesapátiban élő rokonaihoz. A férfi itt bukkant föl április 16-án délelőtt, hogy magával vigye gyermekeit, ám ezen vita alakult ki, és a férfi megverte élettársát. Ezt követően azonban még kibékültek, és mivel a férfi ígéretet tett, hogy megváltozik, ezért az asszony a gyermekeivel május 14-én visszaköltözött Kustánszegre. A viszonylagos nyugalom négy hónapig tartott, az első pofon szeptember elején csattant el, majd újabb két hónap békesség következett. November 6-án este megint vita robbant ki a férfi féltékenykedése miatt, és ő indulatában verni kezdte az asszonyt, ebben az anyjuk védelmére kelő gyermekek sem tudták megakadályozni. A fél órán át bántalmazásban a nő bepisilt, mert párja nem engedte ki a szobából, hiába kérlelte őt. Másnap reggel újabb perpatvar kerekedett azon, hogy a munkába induló férfi nem vette észre a hűtőre neki készített pénzt, ezért az asszonyt hibáztatta, rátámadt, verte, amíg a gyerekek nem szóltak rá, hogy a pénzt hol találja. A busz azonban közben lekéste, emiatt megint az asszonyon töltötte ki dühét.

A folyamatos megaláztatás és bántalmazás elől az asszony a gyermekeivel november 7-én beköltözött a Vöröskereszt családok átmeneti otthonába Zalaegerszegre. Nyugtuk azonban itt sem lehetett, mert a férfi rendszeresen kereste őket, ilyenkor a nőt szidalmazta, nemegyszer bántalmazta, és előfordult az is, hogy a Vöröskereszt alkalmazottjára támadt, amikor az igyekezett őt az intézménytől eltávolítani. Az inzultusok szinte napi rendszerességűek voltak, és megesett, hogy ezek hatására a gyermekek félelmükben nem mertek iskolába, óvodába menni, esetenként pedig rendőri intézkedést kellett kérni a férfival szemben.

Azon túlmenően, hogy a férfi igyekezett az asszony közelébe kerülni, és a szakítás miatt érzett dühét kitölteni rajta, telefonon is folyamatosan zaklatta. Miután az asszony gyermekeivel elköltözött tőle egyetlen hónap alatt 1751 alkalommal hívta fel telefonon, vagy üzenetet küldött neki gyakran éjszaka és hajnalban. Ha a nő fogadta a hívást, akkor jószerével csak fenyegetéseket, sértegetéseket hallhatott.

A bántalmazások miatt a veszélyeztetettségére tekintettel gyámhatóság elrendelte a gyermekek védelembe vételét.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfi ellen kapcsolati erőszak, kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértése, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság, zaklatás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában