bűntett

2021.02.05. 10:54

Előkészítő ülés Zalaegerszegen: emberölés a vád

A Zalaegerszegi Törvényszék 2021. február 9. napján tart előkészítő ülést azon vádlottak ügyében, akik megölték a szállásadójukat.

Zalaegerszegi Törvényszék

Fotó: pixabay.com

A vád szerint a II. rendű vádlott nő 2018-ban, míg a börtönből szabaduló élettársa – az ügy I. rendű vádlottja – 2020 januárjában költözött egy 59 éves zalaegerszegi sértetthez. A nőnek és a férfinak volt egy közös csecsemőkorú gyermeke, aki szintén velük élt.

2020. február 17. napján a sértett férfi lakásában vendégeskedett az I. rendű vádlott testvére is. A 4 fős társaság egész nap italozott, majd az esti órákban az I. rendű vádlott testvére abba a szobába feküdt le, ahol a nő 7 hónapos gyermeke is aludt. Mindeközben a sértett és a vádlottak a konyhában hangosan veszekedtek, amire a kisgyermek felébredt és sírni kezdett. A szóváltás során a nő élettársa pofon ütötte a sértettet, aki ezután bement szobába, de a vádlottak utána mentek. Itt elkezdték ütlegelni az idős férfit, aki a földre esett. A vádlottak ekkor sem hagyták abba a bántalmazását: ütötték, rúgták, taposták a férfi fejét, nyakát, felsőtestét. Kb. 10 perc elteltével abbahagyták a bántalmazást és otthagyták a jajgató férfit a szobában.

Az I. rendű vádlott testvére a síró kisgyerekkel a karján nem mert beavatkozni a dulakodásba, de felhívta a segélyhívót, azonban a pontos címet nem tudta megmondani, s közben testvére elvette tőle a telefont és megszakította a vonalat. Kis idő elteltével – mivel a sértett nem adott hangot – az I. rendű vádlott visszament hozzá, azonban életjeleket nem észlelt rajta. Ezt közölte a többiekkel is, mire a testvére továbbra is mentőt akart hívni, de ezt nem engedték neki, ezért távozott az ingatlanból. Ezután a nő feltakarította a konyhát, ruhákat pakolt össze és a nyomok eltüntetése céljából a holttest köré, valamint a szobában lévő fotelba textíliákat pakolt, meggyújtotta azokat, majd az élettársával és a közös gyermekükkel elhagyták a helyszínt. Az I. rendű vádlott testvére elment a testvéréhez, ahol elmesélte a történteket. A rokonai tanácsára az esetet személyesen bejelentette a rendőrkapitányságon. A helyszínre kiérkező járőrök megtalálták a férfi holttestét a füstölgő, parázsló szobában.

Az ügyet 2021. február 9. napján 9 órakor kezdik tárgyalni – tájékoztatta lapunkat a Zalaegerszegi Törvényszék.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában