két határsértőnek segítettek átjutni

2020.12.05. 11:10

Két férfit embercsempészettel gyanúsítanak Zala megyében – frissítve

Illegálisan érkeztek az országba azok a török férfiak, akiket szombaton délelőtt tartóztattak fel a járőrök Murakeresztúr térségében.

Arany Gábor

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tóth Evelin tájékoztatása szerint a járőrök egy BMW személygépkocsival közlekedő 20 éves francia állampolgárt állítottak meg ellenőrzésre a településen, akinek a 39 éves, török állampolgárságú apját nem sokkal később igazoltatták a közelben.

A Mura mellett húzódó vasúti sínek mellett pedig elfogtak két, harmincas éveiben járó férfit, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, és török állampolgárnak vallották magukat, őket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az eddig feltárt tények szerint az országba illegálisan belépő két török férfinak a BMW-s fiatalember és apja segített, ezért ellenük embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vételük mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában