Jogerős ítélet

2020.11.03. 16:00

Nyolc, illetve hat és fél év fegyházbüntetést kapott két zalai drogkereskedő

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedés miatt nyolc, illetve hat és fél év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek jogerősen két Zala megyei férfit kedden – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

MTI

A vádhatóság közleménye szerint a 28 éves szentpéterúri férfi és 27 éves hévízi társa 2018 tavaszán állapodtak meg abban, hogy kábítószer-értékesítésbe fognak, és az ebből származó haszonból biztosítják megélhetésüket.

A vádlottak Ausztriában 300 gramm marihuánát, majd 150 extasy tablettát vásároltak, később pedig – továbbértékesítési céllal – mintegy 400 gramm amfetamint állítottak elő, valamint jelentős mennyiségű kábítószer előállítására alkalmas további anyagokat szereztek be és tároltak.

A megszerzett, illetve előállított drog nagyobb részét egyikük Zala megye területén kábítószer-fogyasztóknak értékesítette, az ebből származó mintegy egymillió forintnyi hasznon pedig osztoztak.

A Zalaegerszegi Törvényszék egy esztendeje az elsőrendű vádlottat nyolc év fegyházra, társát nyolc év börtönre ítélte. A védelmi fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla a másodrendű vádlott büntetését – beismerő vallomására tekintettel – hat és fél év szabadságvesztésre enyhítette, ezt ugyanakkor fegyházban kell letöltenie.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában