vádemelés

2020.10.02. 12:04

Zalában fogták el a szlovén mosóporcsempészt – videó

A szlovén állampolgárságú férfi 2020. február 20-án nagy mennyiségű, hamis mosószert akart személygépkocsival Budapestről Szlovéniába szállítani értékesítés céljából, de a zalai hatóságok tetten érték.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Zala Megyei Főügyészség szóvivőjének az ügyről készült videóüzenete:

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.zaol.hu/wp-content/uploads/2020/10/zalfou20201001.mp4"][/video]

A 65 éves, büntetlen előéletű férfi olyan „Ariel” feliratú, hamis márkajelzéssel ellátott mosószeres flakonokat akart Szlovéniában értékesíteni, amelyek nem az eredeti márkajelzés szerinti terméket tartalmazták, de a csomagolás alapján alkalmasak voltak a vásárlók megtévesztésére.

A férfi 40 db, egyenként 4,5 liter kiszerelésű, hamis mosószert rejtett a személygépkocsijába és elindult Budapestről Szlovénia felé, majd amikor Zala megyében, az M70-es autópálya Kerka pihenőjéhez ért, az adóhatóság járőrei ellenőrizték és a hamis árut lefoglalták tőle.

A hamis mosószer eredetét a férfi egy hiányosan kitöltött számlával igyekezett igazolni, azonban a védjegyoltalom jogosultjának forgalmazási engedélyével nem rendelkezett.

A férfi megsértette az eredeti terméket gyártó cég iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát és ezzel 317 000 forint vagyoni hátrányt okozott.

A Lenti Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a szlovén férfi ellen a Lenti Járásbíróságon és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vele szemben.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában