mintegy hárommillió forint értékben

2020.07.02. 20:55

Nyolc raklap hamis mosószert találtak Rédicsen

Hamisított mosószereket foglaltak le a vámosok Rédicsnél.

ZH

Rengeteg hamis mosószert foglaltak le a NAV munkatársai

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott tájékoztató szerint a Zala megyei munkatársaik 5200 liter hamis mosószert találtak egy horvát teherautóban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás.

Rengeteg hamis mosószert foglaltak le a NAV munkatársai
Fotó: NAV

A pénzügyőrök Rédicsnél ellenőrizték a fuvarlevél szerint Romániából Ausztriába tartó horvát honosságú teherjárművet még a múlt héten szerdán délután. A teherautó rakterének átvizsgálásakor olyan jelzésű és feliratú folyékony mosószerek kerültek elő, amelyek megtévesztésig hasonlítottak az Ariel-védjeggyel ellátott termékekre.

A hatóság által beszerzett szakértői vélemény szerint a csomagolás minősége, a külső védjegyek, valamint gyártási kódok hiányának alapján az 5200 liter folyékony mosószer hamisítvány. A sofőr az áru eredetét igazolni nem tudta, elmondása szerint a termékeket Budapesten rakták a járműre. A pénzügyőrök a mintegy hárommillió forint értékű mosószert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek, zárul a hatósági közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában