vádat emelt az egerszegi járási ügyészség

2020.06.12. 09:00

Újabb internetes csaló bukott le: egy zalaegerszegi vevő is áldozatául esett

Az internetes kereskedelemben rejlő kockázatokkal többször foglalkoztunk lapunkban, gyakran a bűnügyi rovatban. Most újabb esetről számolt be a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Arany Gábor

Főleg az idősebb korosztály számára jelentenek veszélyt a csalók Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint oly sokszor, ez alkalommal is nem létező portékákat kínált kedvező áron a csaló. A most 26 éves bácsalmási férfi rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, családja megélhetését nem tudta biztosítani, ezért 2018 elején egy internetes közösségi oldalon létrehozta a Fashion and Style nevű csoportot, ahol különféle világmárkájú termékeket is eladásra kínált annak ellenére, hogy áruval soha nem rendelkezett. Az érdeklődőknek az egyeztetések során az internetes üzenetekben a világhálóról lementett fotókat küldött az eladásra kínált portékákról.

A vevőkben nem keltett gyanút, hogy a férfi a vételár átutalását előre kérte a bankszámlájára. Miután a pénz megérkezett hozzá, egy ideig még hitegette a vevőket, hogy megkapják a kifizetett árucikket, erre azonban soha nem került sor. A pénzt a férfi családja megélhetésére fordította.

A csalások 2018. szeptember végén kezdődtek, amikor egy pomázi férfinak adott el 45 ezer forintért nyakláncot, amiből később többször is „értékesített” a tavaly decemberig tartó üzelmek során. Gyakran kínált Louis Vuitton cipőket, táskákat, és a vásárlókban nem keltett gyanút a luxusmárkához képest rendkívül kedvező ár, mint ahogy az sem, hogy két pár Hugo Boss és Armani cipőért 25 ezer forintot kért. A komlói vásárló csak fizetés után jött rá, hogy miért volt kedvező az ár.

A férfi nem csak divatárut kínált, egy zalaegerszegi vevő például 75 ezer forintot utalt át neki egy étkezőasztalért és hat székért, de hiába, a kollekciót pedig a csaló még kétszer „eladta”.

A 18 vevőjét összesen több mint félmillió forinttal megkárosító férfi ellen az egerszegi járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában