Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal is vádolják

2020.06.13. 07:00

Halőrre támadt az ittas horgász Pölöskén

Korábbi sérelme miatt támadt a halőrre a magáról megfeledkezett negyvenegy éves horgász, aki ellen a minap emeltek vádat. 

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet pölöskei főszereplőjét tavaly tavasszal horgászás közben szóbeli figyelmeztetésben részesítette a halőr a horgászat szabályainak megszegése miatt. A két férfi 2019. június 21-én a pölöskei tónál megrendezett horgászversenyen találkozott újfent. A halőr a versenybizottság tagjaként, míg a pecás nézőként és ittas állapotban vett részt a programon.

Ez is közrejátszhatott abban, hogy amikor a halőr a verseny szabályainak betartására figyelmeztetett néhány versenyzőt, akkor szidalmazni kezdte, amiből szóváltás kerekedett a két férfi között.

A pecás ugyanis sérelmezte a vele szemben korábban alkalmazott szóbeli figyelmeztetést. Bár az ittas horgász a szóváltás során többször is lecsillapodott, és bocsánatot is kért ellenfelétől, újra felpaprikázta magát, folytatta a szidalmazást, sőt odament a halőrhöz, feléje rúgott. A megtámadott ezt a karjával védte ki, így a rúgás a bal csuklóját találta el, de az utána kapott pofont már nem tudta elhárítani.

A bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy a földre rántva lefogták a magáról megfeledkezett férfit, akit az egerszegi járási ügyészség testi sértéssel és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolt meg.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában