Egyiküknél pisztolyt is találtak

2020.06.30. 08:00

Drogbirtoklás Zalában: két ügyben is vádemelés történt

Kábítószer tartása miatt emeltek vádat nemrég két ügyben is, a részletekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást lapunknak.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az első ügyben egy 35 éves nagykanizsai férfi az érintett, akinek ingatlanán 2019. szeptember 25-én jelentek meg a rendőrök, mert olyan információt kaptak, hogy a területen kábítószert termelnek. A gyanú beigazolódott: a tápoldat, illetve a digitális mérleg mellett 19 tő cannabis sativa növény is előkerült. Ezek mellett különböző növényi törmeléket, valamint ágvégződést is lefoglaltak. Ezek szakértői vizsgálata kimutatta, hogy kábítószer-hatóanyaguk a jelentős mennyiség alsó határának közel két és fél szeresét haladja meg.

Az épületben a rendőrök találtak egy azonosítójel nélküli, 6 mm-es flobert-kaliberű forgópisztolyt töltényekkel együtt. A Keserű V10 F márkájú sima csövű forgótáras ismétlőpisztoly tűzfegyvernek minősül, ennek tartásához rendőrségi engedély szükséges, de ilyet a férfi nem tudott felmutatni.

A feltárt tények alapján a kanizsai járási ügyészség kábítószer birtoklása, valamit lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

A másik ügy vádlottá lett főszereplője büntetett, különös visszaesőnek minősülő, 25 éves nagyrécsei férfi, akit a rendőrök 2019. szeptember 9-án délután Nagykanizsa határában igazoltattak. A Lada gépkocsiban utasként helyet foglaló férfi Zalaegerszegre tartott negyedmagával, ám a rendőrök úgy találták, hogy a társaság kábítószert fogyaszthatott, ezért elkezdték a személyek átvizsgálását. Amikor a férfit a rendőrségi gépkocsihoz kísérték, ő egy csomagot csúsztatott a földre. Ebből 11 darab simítózáras zacskó került elő, ezekben zöld színű növényi anyagokat, tablettákat, sárga színű porokat találtak a rendőrök. Ezekről a szakértői vizsgálat kiderítette, hogy kábítószer-tartalmúak, amfetamint, kannabinoid vegyületeket lehetett belőlük kimutatni. A hatóanyagok együttes mennyisége meghaladta a csekély mennyiség felső határának többszörösét. A férfi ellen a Kanizsai járási ügyészség kábítószer tartásával elkövetett kábítószer birtoklás büntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában