vádemelés

2020.05.27. 12:59

Volt munkahelyének küldött bírósági iratokat tüntetett el egy zalaegerszegi férfi

Egy 1973.-ban született zalaegerszegi férfi 2019. február 27. napját megelőzően egy nonprofit kft. ügyvezetője volt, így ezen tisztségénél fogva jogosult volt a kft. cégkapujába való belépésre.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

Ügyvezetői tisztségének megszűnését követően közte mint felperes, és a nonprofit kft. mint alperes közt peres eljárás volt folyamatban a Zalaegerszegi Törvényszéken. A terhelt 2019. május 2. napján a kft. cégkapujára a korábban jogosultan használt, majd továbbra is érvényben maradt jelszavával jogosulatlanul belépett, és a folyamatban lévő perben a kft. mint alperes részére a bíróságtól érkezett keresetlevelet, az írásbeli ellenkérelem benyújtására felhívó végzést, valamint az ideiglenes intézkedés iránti kérelemre benyújtható nyilatkozatra való felhívást 11 óra 05 perckor letöltötte, majd ezen dokumentumokat 11 óra 09 perckor törölte, ezáltal a kft. új ügyvezetője azokat megismerni nem tudta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában